DAGA Architects Invites People to “Escape” from the Earth Through Shanghai Metal Hands Coffee

Madani Matadian | Thursday, 24 March 2022

A coffee shop in Shanghai has become a hot topic due to its very unusual interior design. Representing itself as a space object, Shanghai Metal Hands Coffee is a place for humans who plan to "escape" from the "earth" that is damaged and on the verge of destruction.

Shanghai Metal Hands Coffee by DAGA Architects

Inside the cafe, placed a round object resembling a spaceship, with lots of floating greenery filling the room. DAGA Architects places the object like a crashed plane onboard by a human who is looking for a new place to live that resembles the earth. This coffee shop is analogous to a habitable planet that has the availability of oxygen so that it can create a new life in the future.

Shanghai Metal Hands Coffee by DAGA ArchitectsThe coffee table is an evolution of a polished second-hand airplane capsule designed to suit the needs of the cafe. Equipped with lights from the hatch cover that illuminate the entire coffee-making area while adding to the impression of the mystery of space. This room is also equipped with two large windows for light circulation.

The coffee table is an evolution of a polished second-hand airplane capsule

The coffee table is an evolution of a polished second-hand airplane capsule

To enjoy the coffee, visitors can choose to sit inside or outside the capsule with a view that is presented as if they are exploring space using a shuttle. When visitors sit in low chairs, they will feel like they have landed on the surface of Mars, supported by metallic wooden box elements that further strengthen the atmosphere.

Shanghai Metal Hands Coffee by DAGA Architects

Shanghai Metal Hands Coffee by DAGA ArchitectsOn the side of the window, there is a long table made of tree trunks suspended in the air overlooking the view of the tall buildings outside. This table is complemented by a mirror placed on the flat side of the table so that visitors can see a visual reflection of what they are doing on the table.

a long table made of tree trunksUltimately, Shanghai Metal Hands Coffee is a space for time travel. Where the only thing that can be done is sipping a cup of coffee, as an act of "escape" from the damaged earth. Here, visitors are invited to empty their minds and enjoy moments of peace in the universe. Thus, through its interior design, this cafe combines the concepts of exploration and time travel.

Shanghai Metal Hands Coffee by DAGA Architectsplan of Shanghai Metal Hands Coffee

 

Project Information

Office Name :
DAGA Architects
Project Location :
Shanghai, China
Completion year :
2021
Photographer Name :
ICYWORKS
More : Interior,
There are no comments yet.
Authentication required

You must log in to post a comment.

Log in

More From Interior

Constantin Brodzki's Modernist Building Transformed into Co-Working Spaces with James Bond Vibe Constantin Brodzki's Modernist Building Transformed into Co-Working Spaces with James Bond Vibe

Going East has reconstructed a most iconic building in Belgium into a co-working office. Located in Brussels, Fosbury & Sons transforms the headquarters building of Constantin Brodzki's CBR Modernist cement company built in the 1970s. The architecture of this building is certainly not like an ordinary office building, this old building looks attractive with a distinctive facade and has 756 dramatic oval-shaped windows with curved prefabricated concrete panels. This old building looks attractive with 756 oval-shaped windows on the façade  The reconstruction and renovation process is focused on interior spaces, designed by Michiel Martens and Anais Torfs from Studio Going East that aim to create an atmosphere inside the space that feels like a hotel or residence rather than feeling like an office. Michiel Martens admitted to facing challenges in the process of working on this building, that’s how to make each floor feel special with the aim of each user feeling happy and comfortable when in the room but still maintaining the original character of the building. The interior of Fosbury & Sons The concrete pillars and walls were deliberately left exposed and perfected with decorations by Florian Tomballe Some interior elements are custom-made as part of the design, such as marble tables, concrete stairs, wooden furniture, and lighting, one of them a chandelier. The interior elements applied are expected to add perfection to the room, such as furniture that uses wood materials and upholstered sofas that increasingly make the atmosphere of the room feel warm and comfortable, pillars and concrete walls deliberately left exposed perfected by greenery decoration give a natural impression and gives coolness in the room. Chandeliers are specially designed to add perfection to Fosbury & Sons In addition to private office space and shared office space, Fosbury & Sons has luxurious facilities. There is plenty of space throughout this building. For example, the lobby and bar on the ground floor become the perfect place to work and meet people in a pleasant environment and trigger worker productivity. The Co-working also provides 15 best meeting rooms, an auditorium capable of accommodating 75 people with a large screen and there is a bar and restaurant on the 8th floor with beautiful views of the Sonian forest. Overall, Fosbury & Sons can accommodate up to 600 workers and 250 companies, which retained the characteristics of the original building in appreciation to Constantin Brodzki. Relaxing sofa with white cloth dressing Floor plan of Fosbury & Sons

All-White Store in Shanghai Inspired by Mountain Arches All-White Store in Shanghai Inspired by Mountain Arches

A Chinese designer, Dong Tiantian, from Studio Mountain Soil Interior Design has developed the design of clothing store W.0311 located in Changning, Shanghai. The uniqueness of this clothing store is displayed through a minimalist facade. The most prominent thing in this shop is the arch on the structure of the building inspired by the shape of the mountain. Building structure inspired by the shape of the mountain In addition to the uniqueness of the façade and the shape of the building, this 150-square-meters store has elements that highlight its characteristics. One of the most contrasting of the façade and interior is the window with a unique abstract arch shape, and there are square doors that strengthen its characteristics so that the building looks attractive with the right composition. Entrance W.0311 with an identity made of stainless steel The height of the surrounding building makes the interior of Shanghai W.0311 not get the natural light of the sun, so on the roof added skylights that serve to maximize the natural light of the sun entering the room. Lighting is the main priority in this building, so white is chosen as a staple color that's applied throughout the room so that the room looks bright, clean, and spacious, besides white color is a solution for buildings with minimal lighting. Fitting room No less interesting, the interior of this all-white building has a unique ceiling shape with ceiling games made curved in the fitting room that makes the atmosphere of the room look different from other spaces. In addition, a circular partition is placed as a space separator. White color is also applied to the furniture that's minimalist and has many arches that aim to harmonize the building. The selection of storage on the display for clothing is also made curved with stainless material to give the impression of elegance and luxury. Display space Floor plan of W.0311

KeRa Designed Brooklyn Barbershop with Dual Functions, Includes a Coffee Shop KeRa Designed Brooklyn Barbershop with Dual Functions, Includes a Coffee Shop

In Medan, there is a barbershop that collaborates with a barber room with a coffee shop. With a limited area of 70 square meters, KeRa Design had to rack its brains to design a room with dual function. In addition, the user with a different activity is also a problem for KeRa Design. Shaving your hair and brewing a glass of coffee are two very different things in terms of usability and spatial arrangement. Located in a densely populated residential area in Medan, a shop was transformed into a barbershop known as the Brooklyn Barbershop. (Interior view of Brooklyn Barbershop) The owner wants a barbershop that not only looks beautiful but should be comfortable. A barbershop that includes a coffee shop is a fresh idea for KeRa Design to expose every activity in the space. Finally, a concept was set to form the basis of the design of the Brooklyn Barbershop, which is designed with glass bulkheads to allow all activities to be open and have a good circulation rotation in confined spaces. (Glass block on the façade) (Glass block on the façade) Brooklyn Barbershop is designed with a predominantly white interior with a façade that uses glass block material to bring out soft light from the interior, so it looks like a burning lantern. Maximum artificial light is applied in order to create a bright interior while being able to give an image of the barbershop and coffee shop with a sterile image. In addition, this artificial light is able to display interior elements that look to have maximum cleanliness. The exposed walls depict the freedom of every space user activity in the Brooklyn Barbershop. (Hidden furniture) The interior of Brooklyn Barbershop is equipped with minimalist furniture that is accommodated the needs of the space and its users. This is evidenced by the long table which is specially designed as a continuity between the barbershop and the coffee shop, but this table is insulated by the transparent tempered glass to separate the two functions of the space. In addition, a special barbershop chair is also chosen in white and gray colors to harmonize the minimalist concept in the room. Interestingly, there is flexible furniture that is neatly stored in the storage, if it is issued, this furniture can include the needs of sitting with a table that is in accordance with ergonomics. This hidden furniture is a brilliant idea for a limited space so that the room does not feel cramped. (Glass partition as a separator of barbershop and coffee shop)      

Colorful Ceiling in Shanghai Subway Line 14 Yuyuan Station Colorful Ceiling in Shanghai Subway Line 14 Yuyuan Station

Yuyuan Station located in Shanghai not only serves as public transport but also as a starting point for tours for visitors. This is a subway station so the condition of the structure on the station cannot be changed, such as walls, columns, and floor layers. This condition is a challenge for interior designers, XING DESIGN. In addition, the geographic Yuyuan station is located in the cultural landmark area, so cultural elements are inevitable in terms of design, this requires designers to be sensitive to existing cultural elements. Shanghai Subway Line 14 Yuyuan Station XING DESIGN combines Eastern and Western, historical, and contemporary styles for the design applied to Yuyuan Station on Shanghai Metro Line 14. This can be seen in the undulating ceiling that visualizes the illusion of the Huangpu river that is above this station. In addition, located in the underground of Shanghai city, the waveform on the ceiling of Yuyuan station creates a feeling as if visitors can feel the pulse of Shanghai city. The undulating ceiling visualizes the illusion of the Huangpu river Being one of the public transportation venues in the Yuyuan area and as a starting point for tours for visitors, the design elements on the ceiling of the station are designed to create an immersive art experience. With a lighting system that is open to the public, people can participate in the creation of forming public spaces in Shanghai. Immersive art experience To create a corrugated ceiling, Tens of thousands of aluminum panels are cut, bent, and spliced to create the perfect shape. The cultural elements in the station area become a guideline for XING DESIGN in designing buildings that are "obedient" to the surrounding culture. So the design team developed the roof shape of the Chinese Temple of Gods, which was applied at the end of the wave arch on the ceiling of Yuyuan station. Inspired by the shape of the roof of the Temple of Gods Complementing the beauty and dramatizing the ceiling, the LED lights applied present a variety of light effects. The light from the LED lights can change according to the moment or important event that is taking place. For example, the bright lights are red to commemorate the national day and spring festival in Shanghai. There is also a pink color designed to create the illusion of beautiful flower petals that bloom to commemorate Valentine's Day. Everything is arranged attractively so that anyone can dissolve into the atmosphere. Overall, this Yuyuan station in Shanghai city applies various cultural elements subtly by blending contemporary styles. Preset red mode Preset pink mode LED on the ceiling can bring a wider range of light effects