BOHO Décor Head Office | BOHO Décor

Rosalin Citra Utami Kapa | Thursday, 13 January 2022

BOHO Décor, founded in 2015, is a young interior design and construction company that has contributed a lot to leading projects developing in Vietnam. After the expansion, BOHO Décor was relocated to a new office designed to cater to the company culture and inspire an enthusiastic team.

BOHO Décor Head Office

This office is designed in a busy urban area of ​​Ho Chi Minh City. It is located on the 2nd and 3rd floors of the Newtecons Building, which is also challenging to design this office. With many offices downstairs, busy outdoor areas, and lack of views, these must be considered carefully in designing this head office. That's when they decided to give the BOHO Décor office a completely different approach by bringing it all in.

BOHO Décor Head Office

Architects use the core design to direct the sight to the heart of the office, where they create an alternative oasis of view for people. Distinctive communal spaces & public features like reception areas, construction desk, gallery hall, and printing room are gathered into a central space called 'The Core.' The main working desk sections are then distributed around their sights towards The Core. Apart from that, the meeting rooms are sectioned privately in the corner, ensuring total focus and privacy for all meeting sessions.

BOHO Décor Head Office

Another problem the team faced was related to low, indirect light. This problem was successfully solved with a new technology lighting system. This system can adjust the brightness and color according to the natural environment and human biological clock conditions. Following the sun's movement will help the human body balance hormone levels, which can keep it focused in the morning and gradually relax when working hours are over. This intelligent artificial lighting system plays an essential role in the BOHO Decor Head Office interior solution.

BOHO Décor Head Office

Architects have also used color to set the right mood and tone for each different space. For example, bright yellows and neutral greys, representing creativity & professionalism, are used to give a modern dynamic look to the common areas. While dark blues & muted greens, representing wisdom & growth, are used entirely for meeting rooms.

BOHO Décor Head Office

BOHO Décor Head Office

BOHO Décor Head Office

Project Information

Office Name :
BOHO Décor
Project Location :
Vietnam
Completion year :
2021
Photographer Name :
Hiroyuki Oki
More : Interior,
There are no comments yet.
Authentication required

You must log in to post a comment.

Log in

More From Interior

Colorful Ceiling in Shanghai Subway Line 14 Yuyuan Station Colorful Ceiling in Shanghai Subway Line 14 Yuyuan Station

Yuyuan Station located in Shanghai not only serves as public transport but also as a starting point for tours for visitors. This is a subway station so the condition of the structure on the station cannot be changed, such as walls, columns, and floor layers. This condition is a challenge for interior designers, XING DESIGN. In addition, the geographic Yuyuan station is located in the cultural landmark area, so cultural elements are inevitable in terms of design, this requires designers to be sensitive to existing cultural elements. Shanghai Subway Line 14 Yuyuan Station XING DESIGN combines Eastern and Western, historical, and contemporary styles for the design applied to Yuyuan Station on Shanghai Metro Line 14. This can be seen in the undulating ceiling that visualizes the illusion of the Huangpu river that is above this station. In addition, located in the underground of Shanghai city, the waveform on the ceiling of Yuyuan station creates a feeling as if visitors can feel the pulse of Shanghai city. The undulating ceiling visualizes the illusion of the Huangpu river Being one of the public transportation venues in the Yuyuan area and as a starting point for tours for visitors, the design elements on the ceiling of the station are designed to create an immersive art experience. With a lighting system that is open to the public, people can participate in the creation of forming public spaces in Shanghai. Immersive art experience To create a corrugated ceiling, Tens of thousands of aluminum panels are cut, bent, and spliced to create the perfect shape. The cultural elements in the station area become a guideline for XING DESIGN in designing buildings that are "obedient" to the surrounding culture. So the design team developed the roof shape of the Chinese Temple of Gods, which was applied at the end of the wave arch on the ceiling of Yuyuan station. Inspired by the shape of the roof of the Temple of Gods Complementing the beauty and dramatizing the ceiling, the LED lights applied present a variety of light effects. The light from the LED lights can change according to the moment or important event that is taking place. For example, the bright lights are red to commemorate the national day and spring festival in Shanghai. There is also a pink color designed to create the illusion of beautiful flower petals that bloom to commemorate Valentine's Day. Everything is arranged attractively so that anyone can dissolve into the atmosphere. Overall, this Yuyuan station in Shanghai city applies various cultural elements subtly by blending contemporary styles. Preset red mode Preset pink mode LED on the ceiling can bring a wider range of light effects

Jean Verville Creates a Livable "Wooden Sculpture" in Montreal Jean Verville Creates a Livable "Wooden Sculpture" in Montreal

Jean Verville Studio has renovated a minimalist and functional building in the Plateau Mont-Royal area of Montreal, Canada. The project began with a meeting with a client interested in the work of Montreal-based architect Jean Verville. In the process, to determine the concept and character identity of the owners of Mathieu and Benjamin's house, the architect imagined a residence full of artistic and functional expressions taking into account the comfort and needs of the owner. The façade of the building features white bricks MB House is a two-story building with a living room, kitchen, and dining room on the ground floor aligned along the side of the stairs. On the other hand, there is a corridor that serves as circulation between spaces as well as a place that provides access to the walk-in closet located next to the dining room. While on the top floor accommodates a fairly large workspace, two bedrooms, toilets, and service areas. The structure of the building is oriented toward a series of beams and sculptural wood panels White furniture and tiles are applied to harmonize the wooden interior Jean Verville has renovated a 140-square-meter building with rigid geometric shapes. The facade of the building features brick walls finished with white paint combined with an interior that applies plywood in almost every space. The square shape that’s arranged regularly with the addition of led strip lights on the ceiling creates an artistic impression on the MB House. The hallway depicts the space in a sculptural way The selection of white color applied to the front façade aims to accentuate the warm color of plywood on the house's interior. The combination of white and wood is applied to MB House to create a warm, spacious, and comfortable ambiance. In addition, white color is also applied to kitchen sets, bathrooms, and minimalist furniture. Several space openings can produce air circulation while the sun's natural light can enter perfectly across the entire room in MB House. The house is designed to give the occupants an artistic experience reflected in the project's photography Jean Verville said this project has become an expression of livable wooden sculptures with geometric sculptures in each space. With the design and materials selected, MB House becomes a minimalist and functional home by prioritizing the comfort and needs of users. In addition, Studio Jean Verville has created artistic designs at MB House.   First-floor plan Second-floor plan

Bachmann Associés Renovates Belle Poque Hotel with Modern Concept Bachmann Associés Renovates Belle Poque Hotel with Modern Concept

La Folie Douce Hotel Chamonix is a luxury hotel located in the ski resort of Chamonix, France. The hotel stands former Savoy Palace, a Belle Epoque building built in 1904 with an area of 18,000 square meters, 250 rooms, and 5 restaurants. With its heritage of luxury, Bachmann Associés renovated the Savoy Palace and was acquired by hotel group operators La Folie Douce and Hôtels Très Particuliers to become La Folie Douce Hôtel Chamonix. (Belle Poque Hotel lobby featuring classic interiors) "Reviving the old palace completely and rediscovering the classic hotel industry code became a place where we had a great time—exploiting volume, imagining the space of freedom and hospitality in the spirit of La Folie Douce. That's what appealed to us," Bachmann Associés explained. (beautiful chandeliers add a classic and artistic impression to the hotel interior) The monumental hall is clad in raw materials, contrasting with the warmth of the wood combined with the velvet fabrics on the lounge chairs and the touch of antique ornate elements of the space. Interestingly, the hotel's atrium with wooden-glazed arched staircases looks in contrast to the walls and ceilings that are left exposed and equipped with contemporary chandeliers. This combination can create a mixed feel but has a high artistic value in the room. (walls that are left raw add to the unique side of the hotel when combined with a luxurious and elegant kitchen table) On the first floor, there is a cocktail lounge called Le Jenssen. The curved windows allow visitors to enjoy the surrounding scenery. Aligning the shape of the curved window, the bar placed at the center point of the room becomes the main point in this room. Brass applied to the bar with the glossy ceiling surface is intended to create a magnificent and intimate address. (sofa and furniture that have one color palette perfectly match the interior design of the hotel) (a classic impression is also felt in the banquet room near the hotel lobby) The walls and ceiling of the hotel are left exposed side by side with large windows that reflect their light so as to bring out the "what it is" texture. The texture without finishing presented on the interior of the hotel is combined with modern classic furniture and a touch of luxurious and charming classic elements. (large windows and ceiling combine beautifully to create a room that looks spacious and has character) The interior at La Folie Douce Hotel Chamonix is clad in raw materials that contrast with the warmth of wood, and blouse fabric. Equipped with classic space-decorating elements, luxury adds luxury to the interior of La Folie Douce Hotel Chamonix. (one of the rooms in the hotel)      

Constantin Brodzki's Modernist Building Transformed into Co-Working Spaces with James Bond Vibe Constantin Brodzki's Modernist Building Transformed into Co-Working Spaces with James Bond Vibe

Going East has reconstructed a most iconic building in Belgium into a co-working office. Located in Brussels, Fosbury & Sons transforms the headquarters building of Constantin Brodzki's CBR Modernist cement company built in the 1970s. The architecture of this building is certainly not like an ordinary office building, this old building looks attractive with a distinctive facade and has 756 dramatic oval-shaped windows with curved prefabricated concrete panels. This old building looks attractive with 756 oval-shaped windows on the façade  The reconstruction and renovation process is focused on interior spaces, designed by Michiel Martens and Anais Torfs from Studio Going East that aim to create an atmosphere inside the space that feels like a hotel or residence rather than feeling like an office. Michiel Martens admitted to facing challenges in the process of working on this building, that’s how to make each floor feel special with the aim of each user feeling happy and comfortable when in the room but still maintaining the original character of the building. The interior of Fosbury & Sons The concrete pillars and walls were deliberately left exposed and perfected with decorations by Florian Tomballe Some interior elements are custom-made as part of the design, such as marble tables, concrete stairs, wooden furniture, and lighting, one of them a chandelier. The interior elements applied are expected to add perfection to the room, such as furniture that uses wood materials and upholstered sofas that increasingly make the atmosphere of the room feel warm and comfortable, pillars and concrete walls deliberately left exposed perfected by greenery decoration give a natural impression and gives coolness in the room. Chandeliers are specially designed to add perfection to Fosbury & Sons In addition to private office space and shared office space, Fosbury & Sons has luxurious facilities. There is plenty of space throughout this building. For example, the lobby and bar on the ground floor become the perfect place to work and meet people in a pleasant environment and trigger worker productivity. The Co-working also provides 15 best meeting rooms, an auditorium capable of accommodating 75 people with a large screen and there is a bar and restaurant on the 8th floor with beautiful views of the Sonian forest. Overall, Fosbury & Sons can accommodate up to 600 workers and 250 companies, which retained the characteristics of the original building in appreciation to Constantin Brodzki. Relaxing sofa with white cloth dressing Floor plan of Fosbury & Sons