Bath and Barley | We Want More Studio

Anabata Media | Tuesday, 31 August 2021

There is an ambition to create a place for a beer spa when the owner visited the Czech Republic and finished trying a beer spa that gives real benefits to the skin. Belgium has a beer quality that is no less interesting than the Czech Republic, armed with the fact that the owner consulted with We Want More as a consultant to create an interior with a touch of intimate and classic relaxation.

Bar and Barley Brussel

Bar and Barley Brussel

To cultivate the classic impression of furniture to support the salon's operation, the designer uses wood materials following the gold base color in the interior area of the salon. Dry barley and hops hang from the ceiling along with perfumes that add sensory elements to the visitor's softer spa experience. The installation of glass partitions in the salon area is used as a barrier between visitors' spa rooms.

Bar and Barley Brussel

The entire salon area is very convenient for visitors to create a new sensation of the beer spa. With a warm atmosphere and a pleasant beer spa, visitors will feel the energy to activity.

Bar and Barley Brussel

Bar and Barley Brussel

Project Information

Office Name :
We Want More Studio
Project Location :
Brussel, Belgium
Completion year :
2021
Photographer Name :
We Want More Studio
More : Interior,
There are no comments yet.
Authentication required

You must log in to post a comment.

Log in

More From Interior

1/2 Coffee and Bar Designed by CUN PANDA NANA Imitates the Surrounding Nature in Gulangyu 1/2 Coffee and Bar Designed by CUN PANDA NANA Imitates the Surrounding Nature in Gulangyu

Starting from the client's desire to create a modern and futuristic space that fits the surrounding natural environment and is in harmony with the architecture around the building. Designers Cai Xunna and Lin Jiacheng of the architectural firm CUN PANDA NANA designed the interior space of 1/2 Coffee and Bar that combines the characteristics of the surrounding nature with the concept of a modern and futuristic space. Located in Gulangyu, this building is the original structure of a 19th-century building with an awesome view of the sea. CUN PANDA NANA designed the interior of the café by maintaining its round architectural shape that looks in harmony with the surrounding nature. The design is inspired by ficus with small leaves that grow on the island of Gulangyu, China. Designers designed the interior of the café with a light steel structure resembling a tree trunk that grows indoors and spreads up the ceiling to welcome visitors into the room imitating the surrounding nature. During the day this café is like a forest with trees shrouded in white paint with a soft touch of modern neon lights on the café 1/2 logo and leaves on the ceiling shining on the room giving the illusion of sunlight shining on the ground. At night the tree trunks and leaves spreading over the ceiling show a different identity. The application of blue fluorescent lamps with a touch of yellow fluorescent lights adds a warm impression and gives an attractive appearance for visitors at night. Its unique design with lighting and futuristic color selection is characteristic of the café interior. In addition, the selection of ergonomic and minimalist furniture with harmonious colors strengthens the modern and futuristic concept applied to 1/2 Coffee and Bar. Creating an outstanding design taking into account the historical context, the surrounding nature, and the wishes of CUN PANDA NANA's clients has succeeded in creating a spatial memory on the interior of 1/2 of the coffee and bar in Gulangyu, China.

Ivanhoe Gallery : A Kitchen and Exhibition Room in the House Ivanhoe Gallery : A Kitchen and Exhibition Room in the House

Delve Architect, has designed a gallery in Ivanhoe’s house in South London. Delve Architect created a space that has a dual function in the back area of the house as an exhibition area and can be a kitchen area. They extended the terrace of the house by applying brick material to the kitchen design to make it easier for the owner-Ivanhoe to turn the kitchen area into a gallery exhibition area that aims to display the work of local artists.  the backyard of the gallery at Ivanhoe's house new lounge area which penetrates into the backyard through the kitchen area The terrace area has been extended to become a new lounge area, which has an area that seems to be clamped by 2 exposed brick walls. This lounge area has wide and high openings using sliding glass doors which are directly adjacent to the garden behind the house. The floor, stairs, and wall materials in the back garden have a fairly low height, exposed brick material is applied to cover it, giving rise to a cultured impression. Meanwhile, in the kitchen area, the use of brick, terrazzo ceramics, and precast concrete combined with a hidden picture rail and 2 lighting lines in the gallery creates a domestic impression.  lounge area and kitchen into one unit with a skylight an area that can be quickly turned into a gallery With the latest innovation, the picture rail is hidden in the ceiling and the lighting is carefully placed so that the area can quickly turn the kitchen area and living area into a gallery space. By utilizing the width of the room, the arrangement in the room is used optimally, and the lighting can be evenly distributed. The exposed brick material is continuously applied to the walls from indoors to outdoors.   lounge area flanked by 2 brick walls with large glass doors There are 2 new openings, double glazed windows instead of single glazed windows, and skylights made of wood frames that bring natural light into the kitchen area. With these openings, the indoor area still gets good lighting even though it has a solid wall covering. natural brick texture details brick material is used on walls, stairs, and backyard floors  Ivanhoe's gallery ground floor plan

KeRa Designed Brooklyn Barbershop with Dual Functions, Includes a Coffee Shop KeRa Designed Brooklyn Barbershop with Dual Functions, Includes a Coffee Shop

In Medan, there is a barbershop that collaborates with a barber room with a coffee shop. With a limited area of 70 square meters, KeRa Design had to rack its brains to design a room with dual function. In addition, the user with a different activity is also a problem for KeRa Design. Shaving your hair and brewing a glass of coffee are two very different things in terms of usability and spatial arrangement. Located in a densely populated residential area in Medan, a shop was transformed into a barbershop known as the Brooklyn Barbershop. (Interior view of Brooklyn Barbershop) The owner wants a barbershop that not only looks beautiful but should be comfortable. A barbershop that includes a coffee shop is a fresh idea for KeRa Design to expose every activity in the space. Finally, a concept was set to form the basis of the design of the Brooklyn Barbershop, which is designed with glass bulkheads to allow all activities to be open and have a good circulation rotation in confined spaces. (Glass block on the façade) (Glass block on the façade) Brooklyn Barbershop is designed with a predominantly white interior with a façade that uses glass block material to bring out soft light from the interior, so it looks like a burning lantern. Maximum artificial light is applied in order to create a bright interior while being able to give an image of the barbershop and coffee shop with a sterile image. In addition, this artificial light is able to display interior elements that look to have maximum cleanliness. The exposed walls depict the freedom of every space user activity in the Brooklyn Barbershop. (Hidden furniture) The interior of Brooklyn Barbershop is equipped with minimalist furniture that is accommodated the needs of the space and its users. This is evidenced by the long table which is specially designed as a continuity between the barbershop and the coffee shop, but this table is insulated by the transparent tempered glass to separate the two functions of the space. In addition, a special barbershop chair is also chosen in white and gray colors to harmonize the minimalist concept in the room. Interestingly, there is flexible furniture that is neatly stored in the storage, if it is issued, this furniture can include the needs of sitting with a table that is in accordance with ergonomics. This hidden furniture is a brilliant idea for a limited space so that the room does not feel cramped. (Glass partition as a separator of barbershop and coffee shop)      

Constantin Brodzki's Modernist Building Transformed into Co-Working Spaces with James Bond Vibe Constantin Brodzki's Modernist Building Transformed into Co-Working Spaces with James Bond Vibe

Going East has reconstructed a most iconic building in Belgium into a co-working office. Located in Brussels, Fosbury & Sons transforms the headquarters building of Constantin Brodzki's CBR Modernist cement company built in the 1970s. The architecture of this building is certainly not like an ordinary office building, this old building looks attractive with a distinctive facade and has 756 dramatic oval-shaped windows with curved prefabricated concrete panels. This old building looks attractive with 756 oval-shaped windows on the façade  The reconstruction and renovation process is focused on interior spaces, designed by Michiel Martens and Anais Torfs from Studio Going East that aim to create an atmosphere inside the space that feels like a hotel or residence rather than feeling like an office. Michiel Martens admitted to facing challenges in the process of working on this building, that’s how to make each floor feel special with the aim of each user feeling happy and comfortable when in the room but still maintaining the original character of the building. The interior of Fosbury & Sons The concrete pillars and walls were deliberately left exposed and perfected with decorations by Florian Tomballe Some interior elements are custom-made as part of the design, such as marble tables, concrete stairs, wooden furniture, and lighting, one of them a chandelier. The interior elements applied are expected to add perfection to the room, such as furniture that uses wood materials and upholstered sofas that increasingly make the atmosphere of the room feel warm and comfortable, pillars and concrete walls deliberately left exposed perfected by greenery decoration give a natural impression and gives coolness in the room. Chandeliers are specially designed to add perfection to Fosbury & Sons In addition to private office space and shared office space, Fosbury & Sons has luxurious facilities. There is plenty of space throughout this building. For example, the lobby and bar on the ground floor become the perfect place to work and meet people in a pleasant environment and trigger worker productivity. The Co-working also provides 15 best meeting rooms, an auditorium capable of accommodating 75 people with a large screen and there is a bar and restaurant on the 8th floor with beautiful views of the Sonian forest. Overall, Fosbury & Sons can accommodate up to 600 workers and 250 companies, which retained the characteristics of the original building in appreciation to Constantin Brodzki. Relaxing sofa with white cloth dressing Floor plan of Fosbury & Sons