All-White Store in Shanghai Inspired by Mountain Arches

Syifa Aisha Arashi | Wednesday, 20 April 2022

A Chinese designer, Dong Tiantian, from Studio Mountain Soil Interior Design has developed the design of clothing store W.0311 located in Changning, Shanghai. The uniqueness of this clothing store is displayed through a minimalist facade. The most prominent thing in this shop is the arch on the structure of the building inspired by the shape of the mountain.

The uniqueness of this clothing store is displayed through a minimalist facadeBuilding structure inspired by the shape of the mountain

In addition to the uniqueness of the façade and the shape of the building, this 150-square-meters store has elements that highlight its characteristics. One of the most contrasting of the façade and interior is the window with a unique abstract arch shape, and there are square doors that strengthen its characteristics so that the building looks attractive with the right composition.

the window with a unique abstract arch shapeEntrance W.0311 with an identity made of stainless steel

The height of the surrounding building makes the interior of Shanghai W.0311 not get the natural light of the sun, so on the roof added skylights that serve to maximize the natural light of the sun entering the room. Lighting is the main priority in this building, so white is chosen as a staple color that's applied throughout the room so that the room looks bright, clean, and spacious, besides white color is a solution for buildings with minimal lighting.

white is chosen as a staple colorFitting room

No less interesting, the interior of this all-white building has a unique ceiling shape with ceiling games made curved in the fitting room that makes the atmosphere of the room look different from other spaces. In addition, a circular partition is placed as a space separator. White color is also applied to the furniture that's minimalist and has many arches that aim to harmonize the building. The selection of storage on the display for clothing is also made curved with stainless material to give the impression of elegance and luxury.

All-White Store in Shanghai Inspired by Mountain Arches

Display space

drawing of the projectFloor plan of W.0311

Project Information

Office Name :
Mountain Soil Interior Design
Project Location :
Shanghai, China
Completion year :
2020
Photographer Name :
Wen Studio
More : Interior,
There are no comments yet.
Authentication required

You must log in to post a comment.

Log in

More From Interior

Jean Verville Creates a Livable "Wooden Sculpture" in Montreal Jean Verville Creates a Livable "Wooden Sculpture" in Montreal

Jean Verville Studio has renovated a minimalist and functional building in the Plateau Mont-Royal area of Montreal, Canada. The project began with a meeting with a client interested in the work of Montreal-based architect Jean Verville. In the process, to determine the concept and character identity of the owners of Mathieu and Benjamin's house, the architect imagined a residence full of artistic and functional expressions taking into account the comfort and needs of the owner. The façade of the building features white bricks MB House is a two-story building with a living room, kitchen, and dining room on the ground floor aligned along the side of the stairs. On the other hand, there is a corridor that serves as circulation between spaces as well as a place that provides access to the walk-in closet located next to the dining room. While on the top floor accommodates a fairly large workspace, two bedrooms, toilets, and service areas. The structure of the building is oriented toward a series of beams and sculptural wood panels White furniture and tiles are applied to harmonize the wooden interior Jean Verville has renovated a 140-square-meter building with rigid geometric shapes. The facade of the building features brick walls finished with white paint combined with an interior that applies plywood in almost every space. The square shape that’s arranged regularly with the addition of led strip lights on the ceiling creates an artistic impression on the MB House. The hallway depicts the space in a sculptural way The selection of white color applied to the front façade aims to accentuate the warm color of plywood on the house's interior. The combination of white and wood is applied to MB House to create a warm, spacious, and comfortable ambiance. In addition, white color is also applied to kitchen sets, bathrooms, and minimalist furniture. Several space openings can produce air circulation while the sun's natural light can enter perfectly across the entire room in MB House. The house is designed to give the occupants an artistic experience reflected in the project's photography Jean Verville said this project has become an expression of livable wooden sculptures with geometric sculptures in each space. With the design and materials selected, MB House becomes a minimalist and functional home by prioritizing the comfort and needs of users. In addition, Studio Jean Verville has created artistic designs at MB House.   First-floor plan Second-floor plan

LULU  Bar and Restaurant | DC.AD LULU Bar and Restaurant | DC.AD

LULU is a bar and restaurant project located on the ground floor of a building that dates back to the early nineteenth century. The building is located in Santos Parish, Lisbon. The functional program includes a bar area equipped with seating and service counters. Customer area, with seating and dance area. Sanitation facilities for customers and the technical regions with limited access, such as kitchens, pantries, and goods storage areas. The initial idea was put forward by DC.AD was to include a technical program in a secondary space area that does not get natural light and is close to the existing terrace. This allows the installation of specialized equipment for air conditioning and ventilation. It is considered the suitable solution regarding the bar's position, facing the entrance. With the location of the bar facing directly to the main facade of the restaurant, this bar can also function as a waiting area and a customer area. Through the further spatial arrangement, the large core of the space and high ceilings are retained for free use by customers. Two rooms with different environments are then created by considering the geometry of the land itself. This is done with a view to more diverse uses. The first one, adjacent to the main facade, is characterized by natural solid light ingress and clear visibility to the public street as previously opaque shutters have been replaced by shop-type window openings. For the second bedroom, an interior with limited natural lighting, a more relaxed environment has been created by placing a large sofa which, with its fluid organic design, can streamline the use of space. With a primary focus on the DJ table and punctuated by low tables and separate poufs, this space can be used freely, somewhere between the bar and the dance floor. The customer toilet is located in the attached volume, adjacent to the west facade of the building, and it is accessible via an internal staircase.  

K-Thengono Bring Nature Elements Back Into the City Through NORU K-Thengono Bring Nature Elements Back Into the City Through NORU

Today, buildings are getting taller, infrastructure is growing, and the human population is increasing. As a result, the ecosystem is increasingly threatened, for example, the air quality is deteriorating due to the lack of green open space. Located in South Jakarta, NORU by K-Thengono appears as if it is the answer to environmental concerns that are taking place in the capital. NORU is a lounge and garden space that rises to the hotel's roof that accommodates a restaurant and bar. NORU itself means "to sit on" which is an inspiration where visitors can gather with friends or a place to meet business partners while enjoying the view of the city of Jakarta filled with skyscrapers. Jakarta is a destination for people in the process of reaching their dreams, offering an unhealthy lifestyle due to poor air quality due to pollution and little green open space. Thus, the project has the vision to bring elements of nature back into the city and provide an ecosystem that helps clean up air pollution at the same time. This 250m2 space provides covered seating, a bar, a semi-outdoor area, and a garden that displays a view of the capital's skyline. The overlapping area functions as a shelter from the rain and a space shield from the hot sun is used as a construction structure. However, the team arranged the fields in such a way as to create different heights that allow sunlight to enter the semi-outdoor space. The aesthetic appearance of NORU is accentuated by the overhead plane while helping to define the topographical hierarchy of the seating blocks. The seating hierarchy is intentionally placed at a different height from the wooden deck platform. They are intertwined with beautiful plants placed in between. Thus, the interior of this restaurant establishes a harmonious relationship between soft scape and hardscape through the combination of using a subtle blend of natural stone, wood, plants, and trees in a special area. All these components become a harmony that complements the hotel roof garden. Besides playing a role in helping to clean air pollution and providing green open spaces, NORU also upholds local values ​​while promoting domestically made products. The importance of using local Indonesian materials is shown in designs; Bengkirai hardwood will be used as a decorative accent from Kalimantan, wall coverings from Mount Merapi's lava stone, and all the furniture is made in Jepara--known as a center for furniture and woodcraft production. Through NORU, K-Thengono has won awards in the International Interior Design Award 2020 on Architecture Press Release and the 2021 Architizer A+Awards Popular Choice Winner in the Bars & Wineries category.

Softie The Cloud House | OPA Interior Design Studio Softie The Cloud House | OPA Interior Design Studio

Recently OPA Interior Design Studio redesigned a house near San Francisco. Presenting a cloud-like shape, this house features bold white walls and a wavy ceiling. bench area covered by thick walls and soft ceiling The owner of this three-story house recruited OPA to create an interior that could represent “a release from the fit with the outside world”. entrance floor that fits the interior concept From that concept, a local studio began designing the building by incorporating a series of unusual and billowing shapes into the room, earning the project the nickname Softie. soft and unique curve shape “Clouds spread freely throughout the house and dissolve and soften them in different ways. They erode and cloud the fabric of rational modernist networks thereby creating the impression of floating space.” the studio said. the soft texture of walls and ceilings On the Softie's front door, a cloud refers to a series of protruding stairs leading to the interior. The interior of the house is lined with architectural features that slope on top of the existing structural shell of the house to minimize disturbance. curved corners of the room Part of the ceiling at the entrance has been reshaped and now droops downwards to form a thick corner where owners can relax during the day in peace. shrouded pillar shape The canopy is interspersed with several amorphous openings to provide views of the adjacent living room. canopy shape like a cloud wave A similar thick corner has been built into the main bathroom, where it houses a self-contained circular tub. bathtub with a rounded shape in the corner of a thick bathroom wall On an outdoor terrace with a cloud-shaped canopy, owners are treated to panoramic views of San Francisco's Richardson Bay. The open roof structure is made of interlocking aluminum sheets, while the interior is made of foam blocks, MDF, and plywood. intersecting and corrugated aluminum sheets first to third-floor plans softie's house softie house pieces