Within Limitations, Nori Architects Successfully Designed a Minimum House That Is Fun and Full of Life

Aryo Sumbogo | Wednesday, 6 July 2022

Designing a home for a young family with children has turned out to be a challenge for Nori Architects. The reason is that the house had to be built on a narrow land in Toyota City, Japan, where both sides are directly opposite neighbors.

Minimum House in Toyota by Nori ArchitectsMinimum House in Toyota by Nori Architects. (Image courtesy of Jumpei Suzuki)

In addition, budget constraints also accompany the process of working on this 'Minimum House in Toyota'. Based on all these minimum conditions, the design team also tried to present an open house but still pay attention to the importance of privacy. Fortunately, the goal was to follow what the owner of the house wanted. Through openness, it is hoped that it can bring a little panoramic radiance of the clear sky into the house while supporting the realization of a pleasant and lively place to live.

Minimum House in Toyota by Nori ArchitectsMinimum House in Toyota by Nori Architects. (Image courtesy of Jumpei Suzuki)

For this reason, the architect added a steel mesh screen as the second skin of the building's façade. As a result, the terraces on each floor can connect without having to compromise the comfort of the privacy of the space behind it, which is almost full of glass doors and windows on the front side. Meanwhile, its interior consisting of three alternating levels has the intention of giving the impression of a wider space. There is a kitchen and dining room on the ground floor, then with a difference of about two meters, the first upper floor is used for the living room and restroom. Finally, the top floor becomes the most private area because it stores bedrooms for residents.

Minimum House in Toyota by Nori ArchitectsMinimum House in Toyota by Nori Architects. (Image courtesy of Jumpei Suzuki)

In response to the surrounding environment, this 'Minimum House in Toyota' is also equipped with several parts that can make it seem more lively. One of them is a wide opening on the southeast side of the building, which creates a visual connection to the empty landscape. Meanwhile, on the elongated north side, there is an additional opaque skin as a sign of 'taking distance from the city'. The existence of the opaque wall created a small road to the entrance of the house which also accesses natural light.

Minimum House in Toyota by Nori ArchitectsMinimum House in Toyota by Nori Architects. (Image courtesy of Jumpei Suzuki)

Minimum House in Toyota by Nori ArchitectsMinimum House in Toyota by Nori Architects. (Image courtesy of Jumpei Suzuki)

Another comfort factor that Nori Architects doesn't miss for this house is its energy-saving plan throughout the year. For this one task, it is necessary to design the outer casing of the building and provision equipment. However, due to the limited budget, the task was sufficiently performed by ensuring optimal performance between the proper selection of materials and inexpensive equipment. By removing interior equipment that requires exterior insulation and leaving wooden structures, foundations, pipes, and cables open, the room becomes warm and residents can understand the mechanism of the building easily by themselves.

Minimum House in Toyota by Nori ArchitectsMinimum House in Toyota by Nori Architects. (Image courtesy of Jumpei Suzuki)

Overall, this 'Minimum House in Toyota' is indeed a prototype of urban housing suitable for the era of the global environmental crisis as it is today. Since it can open into the (occupants) and outside (the environment) with only a minimum of materials, it is no wonder that this house also meets the requirements for young families in Japan.

Minimum House in Toyota by Nori ArchitectsMinimum House in Toyota by Nori Architects. (Image courtesy of Jumpei Suzuki)

Project Information

Office Name :
Nori Architects
Project Location :
Toyota, Japan
Completion year :
2022
Photographer Name :
Jumpei Suzuki
Architecture| Residential|
There are no comments yet.
Authentication required

You must log in to post a comment.

Log in