Traditional Vietnamese House in Long An, Full of Red Bricks

Madani Matadian | Wednesday, 25 May 2022

Long An is a province in southern Vietnam located in the Mekong Delta region. Long An is also used as the name of a house designed by Tropical Space Co. This house is inspired by the shape of a traditional Vietnamese house which is generally triangular or trapezoidal. The uniqueness of this house can be seen from all sides of the building using red bricks, a material that is very commonly used in traditional houses here.

Long An House by Tropical Space CoThe design of the Long An house which inspired by a traditional Vietnamese house.

Long An House by Tropical Space CoLong An house facade is full of red bricks.

If you pay close attention, the Long An House design is inspired by the traditional Vietnamese house structure which is displayed through three separate rooms and a sloping roof. Although attached to the traditional approach, the architect still uses a modern and strong architectural language to adapt to the site conditions and the characteristics of the homeowner.

Long An House by Tropical Space CoBedroom on the upstairs.

The traditional Vietnamese style of the house that stretches from front to back can create sustainable and functional spaces. This house's filled with openings that are maximized and used as ventilation and circulation of air and light. At the same time, the ventilation also functions as a separation of the roof into two parts, one of them has a courtyard equipped with a corridor to connect the roofs. This method is used to create open courtyards and large walls. The great wall is a wall made of bricks arranged to form pores so that they can bring wind into the house.

Long An House by Tropical Space CoView from the courtyard.

The rooms in the house are given a limit that predicts the acquisition of light with different intensities and darkness. In addition, the layout of the room is also designed by utilizing the local wind direction. The kitchen area and other functional spaces are located on the north side and are integrated with the house, this makes it possible to accommodate residents and visiting guests. Like a traditional Vietnamese house, which has a space with a purpose and purpose devoted to gathering and cooking traditional food.

Long An House by Tropical Space Co
The living area of the Long An house.

Long An House by Tropical Space Co
The connection of ground floor and upstairs.

The mezzanine is used for two bedrooms, a relaxing area, and a reading room. In addition, there is also a long corridor that connects all the items in the house through two stairs at both ends. This mezzanine is designed to create a continuous space between the functional areas inside and outside the house so that the whole family can play freely throughout the house without being limited by walls.

Long An House by Tropical Space Co
View of the corridor on the first floor.

Long An House by Tropical Space Co
Ground floor plan.

Long An house by Tropical Space Co

First-floor plan.

Project Information

Office Name :
Tropical Space Co
Project Location :
Long An, Vietnam
Completion year :
2017
Photographer Name :
Hiroyuki Oki
More : Architecture, house, traditional house, Brick, vietnam,
There are no comments yet.
Authentication required

You must log in to post a comment.

Log in

More From Architecture

Nishitokyo House | Suppose Design Office Nishitokyo House | Suppose Design Office

When you look at the front, this building is like a very large rock mound standing in a settlement in the Nishitokyo areas, Japan. This 3-storey house aims to create a spacious space with all the limitations and use only a few materials to create harmony. The house although from the outside only looks like a large stone, but if you look inside, it comprises three floors with an enormous staircase that has a series of spaces around it with various functions each. This large staircase becomes a link between the functions of the room and can be used as another function in the limitations of the building area, such as being a living room, seating, and theater stage under the stairs can also be a family room to create warmth in this house. Seen in the elements of this house until the use of furniture materials using the same materials, as well as large stairs besides being a link between spaces also produce a space that is not hindered by scale, to create a more functional home environment among the simplicity of material use and a simple scale but still provide comfort and provide privacy space on the top floor as a resting area.  

Chathurika Kulasinghe Features a Simple House Typical of Curved Countryside Chathurika Kulasinghe Features a Simple House Typical of Curved Countryside

Located in the middle of a residential neighborhood in Horahena, Sri Lanka, this residence shows the minimalist character of the countryside. Consists of two floors with characteristic walls that jut inward with exposed brick material. The house is designed for young couples who want the house as a private space away from their daily work. With client desires and budget constraints, architect Chathurika Kulasinghe created a closed house equipped with a garden in it and open space on this small house. The living area of the Cul-de-sac house was designed by Chathurika Kulasinghe. The house located at this dead-end is known as Cul-de-sac. The ground floor accommodates the living and dining areas designed in an open area with the shape of the curved room following the shape of the ground. Gardens designed on both sides of the dining room and living room create the illusion of a wider-looking space as if the garden were part of a closed environment. In addition, there is a bedroom and kitchen, both of which have a green courtyard adjoining. The living and dining rooms are situated in one spot which separates from the private area of the house. Powered by stairs, the top floor houses the master bedroom which has access to an outdoor terrace with green natural views of the estate that surrounds the Cul-de-sac house. This terrace is also a roof hovering over the living and dining rooms. The high and sloping roof combines with simplicity on brick walls and natural wooden furniture, creating a comfortable atmosphere in the bedroom. Kitchen and service area. This building with exposed brick walls and exposed cement creates simplicity and warmth in the Cul-de-sac house. The warmth in the house is supported by white plaster walls that are used to give the impression of a large space, but still, maintain a simple architecture and meet the client's wishes. The touch of color elements applied to the Cul-de-sac house makes the atmosphere of the space come alive amid this simple architecture. "Cul-de-sac is a secluded paradise with contemporary characters for young couples with busy schedules," says Chathurika Kulasinghe. The upstairs bedroom. The ground floor bedroom. Context diagram of the Cul-de-sac house. Ground floor plan. First-floor plan.  

Avian Innovation Center | BGNR Architects Avian Innovation Center | BGNR Architects

BGNR Architects makes a research place no longer quiet and devoid of activity. The Avian Innovation Center is in the paint factory area, as an increase in the company's integrity to the industry in Indonesia. A color game was played on the exterior resembling the roof of the surrounding building. It highlighted differences in floor and space segmentation through the use of glass on certain floors. The architect's challenge in the design is to create a light atmosphere but still be able to provide security as in an industrial area and provide a different view for the surrounding community without the impression of excessive contrast. Some interior areas have a playing with circulations and communal areas in the interior, which are expected to make workers comfortable and as an attraction for the public to visit to see making paint innovations from manufacturers. The work area is created open by removing barriers to create a dynamic atmosphere. The building covers an area of ​​5000 square meters, equipped with a public library, meeting areas, research, and development rooms, as well as a presentation area with a limited tribune area.  

Abodu Homes: the First Koto Design’s Prefabrication Cabin Abodu Homes: the First Koto Design’s Prefabrication Cabin

Koto Design teamed up with Abodu—a backyard developer to build their first prefabricated house located in the United States. This cabin was designed with the concept of combining the simplicity of Scandinavian style with a little bit of Californian twist. Combined with these designs, this prefabricated cabin has a unique yet impressive appearance. Prefabricated house - a backyard development  “We have worked closely with Abodu to combine our award-winning design with coastal California influences to develop a beautiful and functional backyard home,” said Johnathon Little - Founding partner at Koto. The prefabricated house was covered with weathered wooden boards The original purpose of the Abodu’s modular cabin was designed as an extension of the house to accommodate guests. Thus, the team designed this cabin with the comfort and needs of the owner and guests in mind. The vision of “providing maximum comfortable space in minimum area” is offered through a comfortable and well-lit cabin interior. As an addition to the main house, this cabin is built in the backyard of the main house and promises an experience as it can extend the guests' lives in a few weeks. This is due to the maximum comfort it offers, and its location in the great outdoors. As an additional facility of the main house to accommodate the guests Measuring just 4.26m wide, the cabin of the Koto Design x Abodu model consists of a simple structure sheathed with weathered wood planks and topped with sheet metal, and a gabled roof. The compact layout is suitable for one bedroom and bathroom, an open living and dining area, and a kitchen. Equipped with large glass that strengthens and unites with the surrounding nature Shaped like a rectangular block, this cabin is equipped with large glass that strengthens and unites with the natural surroundings, while blurring the boundaries between indoors and outdoors. Although this cabin is an extension of the living room and its limited area, the structure of this prefab cabin consists of spaces that prioritize openness for air and natural light to enter. The openings and spaces are designed in such a way as to maintain privacy and comfort for the occupants. On the inside, units include 46m2 of living space. Some space-saving elements are included that allow occupants to make the most of tight spaces. Storage is available under the bed, for example, as well as on the built-in bench along with one of the living room walls. A built-in bench in the living room to save storage space With the design and chosen materials, this prefab cabin reflects a minimal place that prioritizes occupant comfort. In addition, the team also realized modern designs of the highest quality which can be seen from the full-sized equipment in every room, the design of a narrow room to make it look spacious and inviting, and the application of several things to the result in an energy-efficient cabin, sustainable, and environmentally friendly. Prefabricated house plan