How's Deesignhandmade Studio Interprets Dwelling in a Y+W House Project

Aryo Sumbogo | Friday, 26 August 2022

According to Deesignhandmade Studio, the dwelling should pay attention to the unique character and diversity of its users. In other words, the design of a house then cannot be separated from the client's contribution, because every principle and attitude will certainly influence the embodiment of the architecture itself.

The balcony and green roof at Y+W ​​House are features that consider the needs of the residentsThe balcony and green roof at Y+W ​​House are features that consider the needs of the occupants.

Fortunately, this understanding can be understood well by the clients of the Y+W House project. The project, which is from planning to development, allows Deesignhandmade Studio to get many contributions from clients to reveal many things in its design. Even the studio can reflect on the creative process in finding the right meaning of dwelling for the client so that it doesn't end up being a mere exploration process. As a result, the forms of communication and technical decision-making in the design of the Y+W House have become the culmination point of the previous creative process. The process that determines whether or not the practical findings are facilitated in the execution of the design.

How the Y+W House responds to the uniqueness of each character of its occupants through the selection of materials and placement of openingsHow the Y+W House responds to the uniqueness of each character of its occupants through the selection of materials and placement of openings.

The diversity of residents' activities is one of the considerations in the design of the Y+W House and this gym room is an exampleThe diversity of residents' activities is one of the considerations in the design of the Y+W House and this gym room is an example.

Specifically, in the language of space and material, the studio composes this Y+W House as the uniqueness of each character of its occupants. The selection and placement of materials that are full of simplicity can still build a firm image for this house while considering the time of use. Meanwhile, the optimal and functional arrangement of openings and shading managed to respond to the site well. The studio then tied the program in this house with open spaces on the north and south sides, both vertically and horizontally. Thus, visually the inner garden, family room, and dining room seem to unite and form the core of the house. In addition, such a configuration also serves to maintain the air cycle in the building.

The family room is part of the core of the houseThe family room is part of the core of the house.

The inner garden that binds the program at Y+W HouseThe inner garden that binds the program at Y+W House.

Ground floor planGround floor plan.

First floor planFirst-floor plan.

 

Project Information

Office Name :
Deesignhandmade Studio
Project Location :
Indonesia
Completion year :
2022
Photographer Name :
Deesignhandmade Studio
Architecture| Residential|
There are no comments yet.
Authentication required

You must log in to post a comment.

Log in