Enjoying Sky View while Practice at Yoga Studio, a Warm and Immersive Sanctuary by Invisible Studio

Anabata Media | August 26, 2022

The Yoga Studio with its rammed stone walls and copper shingle roof is the third project completed by Invisible Studio for the Newt Hotel in Somerset. Previously, the British studio had designed a Gymnasium and Beezantium - a lakeside apiary and exhibition space, to complement the hotel's facilities.

Yoga Studio by Invisible Studio complements the facilities in Newt Hotel's vegetable gardenYoga Studio by Invisible Studio complements the facilities in Newt Hotel's vegetable garden.

In this latest project for the hotel's vegetable garden, Invisible Studio led by architect Piers Taylor chose to use a material palette similar to the previous two buildings. The rammed stone - which is made of local limestone giving it a distinctive red color, forms the walls of the Yoga Studio while perfectly aligning its appearance with the gym in front of it. Meanwhile, the copper detailing on the roof of the Yoga Studio imitates the characteristics of the material from Beezantium. However, this similarity in terms of material does not necessarily make Studio Yoga a minimal identity. While the gym is equipped with wide windows to access views of the vegetable garden, Studio Yoga has a view of the sky through the 11-meter-wide skylight on the top of its sculptural roof.

Yoga Studio next door to the gym which was also designed by Invisible StudioYoga Studio next door to the gym which was also designed by Invisible Studio.

Yoga Studio's curved roof shapeYoga Studio's curved roof shape.

With a narrower design, this yoga studio also has an interior that is almost entirely lined by beech blades, except for the side where there is a full-height mirror. According to the architect, such an interior design intends to create a warm and immersive sanctuary. Even up to the arched ceiling, the elongated wooden slats continued, drawing everyone's attention to the skylights at the top.

Wall details of rammed stoneWall details of rammed stone.

Copper shingle roof detailsCopper shingle roof details.

Yoga Studio interior directs attention to the sky view aboveYoga Studio interior directs attention to the sky view above.

Invisible Studio revealed that the need for a yoga studio grew from the implementation of informal and impromptu yoga classes in Beezantium. Even though at that time the hotel was waiting for a suitable exhibition to be held there. Finally, taking advantage of the space behind the gym, the hotel asked Invisible Studio to design a yoga studio, albeit with a narrow entrance and hidden design.

From inside the room, the green of the tall treetops can also be seen through the skylightFrom inside the room, the green of the tall treetops can also be seen through the skylight.

The skylight frame the sky view perfectlyThe skylight frame the sky view perfectly.

Site planSite plan.

Floor planFloor plan.

 

Project Information
Office Name :
Project Location :
Completion year :
Photographer Name :
Architecture| Hospital Building|
There are no comments yet.