Avian Innovation Center by BGNR Architects

Annisa Fitria | Thursday, 26 August 2021

BGNR Architects makes a research place no longer quiet and devoid of activity. The Avian Innovation Center is in the paint factory area, as an increase in the company's integrity to the industry in Indonesia. A color game was played on the exterior resembling the roof of the surrounding building. It highlighted differences in floor and space segmentation through the use of glass on certain floors. The architect's challenge in the design is to create a light atmosphere but still be able to provide security as in an industrial area and provide a different view for the surrounding community without the impression of excessive contrast.

Avian-Tower-BGNR-Architects

Avian-Tower-BGNR-Architects

Avian-Tower-BGNR-Architects

Avian-Tower-BGNR-Architects

Avian-Tower-BGNR-Architects

Avian-Tower-BGNR-Architects

Avian-Tower-BGNR-Architects

Some interior areas have a playing with circulations and communal areas in the interior, which are expected to make workers comfortable and as an attraction for the public to visit to see making paint innovations from manufacturers. The work area is created open by removing barriers to create a dynamic atmosphere. The building covers an area of ​​5000 square meters, equipped with a public library, meeting areas, research, and development rooms, as well as a presentation area with a limited tribune area.

Avian-Tower-BGNR-Architects

Avian-Tower-BGNR-Architects

Avian-Tower-BGNR-Architects

Avian-Tower-BGNR-Architects

Avian-Tower-BGNR-Architects

 

Project Information

Office Name :
Project Location :
Sidoarjo, East Java, Indonesia
Completion year :
2020
Photographer Name :
-
Architecture|
There are no comments yet.
Authentication required

You must log in to post a comment.

Log in